همه ما کم و بیش میدانیم که چطور باید قهوه درست کرد. اغلب هم بر اساس ذائقه خود نتیجه میگیریم که از کدام مدل قهوه و یا نحوه تهیه آن بیشتر لذت میبریم. اما اگر زمان دارید و حوصله تجربه کرد نهای تازه، بد نیست مثل ما چند نکته جدید از دستورهای کافی منهای جهانی را در تهیه قهوه به کار ببرید تا گاهی هم طعمهای تازه را تجربه کرده باشید.
اگر طرفدار پروپا قرص قهوه باشید، معمولا هر روز به فنجان قهوهتان فکر خواهید کرد؛ اما گاهی بد نیست از برنامه روتین و معمول هر روزتان کمی عقب نشینی کنید و نکاتی جدید را به خود هدیه دهید. نکاتی که اگر در خوردن قهوه رعایت کنید میتواند به شما کمک کند تا طعم مورد علاقهتان را پیدا کنید.
هیچ چیز نمیتواند بیشتر از یک قهوه فوری با آب کلر زده، طعم و مزه دوست داشتنی شما را خراب کند. دوستداران جدی قهوه میدانند که آب چشمه یا بطریهای آب معدنی و یا آبهایی که از فیلترهای فعال یا فیلترهای کربنی میگذرند، آبهای فوق العاده بهتری از آب شیر یا معمولی هستند چرا که املاح کمتری را وارد قهوه میکنند. بهتر است اگر میخواهید قهوه خوش طعمتری داشته باشید، یک فیلتر خوب و مناسب برای تصفیه آب بخرید.
معمولا هر کسی بعد از اینکه سری به قهوه فروشی زد، اقدام به خرید پودر قهوه مورد نظرش میکند. اما بهترین راه برای خوردن یک قهوه تازه خرید دانه قهوه است آن هم به میزان مصرف دو هفته نه بیشتر. قهوه را در جای خشک و خنک و دور از رطوبت و هوا باید نگاه داشت. بهترین جا برای این کار قوطی های دردار تیره در قفسه های پایینی آشپزخانه است. هر چه قهوه را زودتر مصرف کنید طعم ماندگارتری را تجربه خواهید کرد. در ضمن اگر خودتان قهوه هر روزهتان را بسابید، عطر بهتری در قهوه خواهید داشت.
نکته مهم برای کسانی که از قهوه جوش یا قهوه ساز استفاده میکنند درجه خاص آسیاب کردن دانه قهوه است. هر مدل دستگاهی که استفاده میکنید درجه خاص آسیاب کردن قهوه را در بروشورش نوشته است. این درجه خاص آسیاب شدن بستگی به فیلترو یا سختی آب و دیگر عوامل درون خود دستگاه دارد. مثلا برای اسپرسو سازها و یا موکاپاتها بهتر است پودرش کمی درشتتر از پودر قهوه ترک باشد و یا برای فرنچ پرسها باید از پودر قهوه نسبتا درشت آسیاب شده استفاده کرد. پس به دستگاه و نوع قهوه ای که میخواهید دم کنید دقت داشته باشید.
در اینکه اندازه مناسب برای دم کردن قهوه چیست و یا چه ترکیباتی را در مخلوطمان به کار ببریم که خوش عطر و طعمتر شود هر کسی به ذائقهاش نگاه میکند. اما پیشنهاد ما فقط یک چیز است؛ هیچگاه و به هیچ عنوان قهوه را بعد از چند ساعت دوباره گرم نکنید تا بنوشید. حتی بهترین و مرغوب ترین قهوه ها هم در نوبت دوم کیفیت خود را از دست می دهند.